Min utbildning (svar del 1)

För väldigt länge sedan undrade jag om ni hade några frågor om min utbildning (här) vilket ni hade, dock blev jag sjuk efter det så jag glömde helt bort att svara och sen har jag bara aldrig tagit tag i det. Men eftersom att jag fått endel frågor här och där så tänker jag att jag svarar på dem från inlägget nu!! Ber verkligen om ursäkt över att det dröjde så länge! Här kommer del ett av svaren. Kraaaaam.

Vad pluggar du och vart?
Jag pluggar webbutveckling, en 2 årig utbildning som är helt på distans utan träffar. Utbildningen hålls på Mittuniversitetet i Sundsvall och jag är inne på mitt sista år, tar därför examen våren/sommaren 2021. Utav ca 40 elever som är kvar i kursen nu så är vi bara 2 som bor i Sundsvall, så oavsett vart du än bor så kan du verkligen gå denna. Vet att det finns några som innan Corona även bodde utomlands!

Vad tycker du är det bästa och värsta med att plugga på distans?
Jag skulle säga att två av dem bästa sakerna är att helt kunna planera allt jag gör själv, jag behöver inte anpassa mig efter lärarens lektioner osv. Den andra saken som jag älskar är att alla lektioner spelas in. Så jag kan ju kolla på dem flera gånger om jag vill vilket passar mig som behöver repetera mycket för att lära mig. Det sämsta är helt klart ensamheten, jag blir lätt stressig och att då inte ens kunna prata med någon "i verkligheten" kan kännas rätt jobbigt. Som tur är så har vi i klassen en kanal i Discord där vi pratar varje dag. Så jag har till och med kommit rätt nära två personer, trots att vi aldrig träffats.

Vad innebär det att plugga webbutveckling, tex vad läser ni för kurser/omrården?
Vi pluggar i stort sett allt som har med webben och webbapplikationer att göra. Så vi läser kurser i JavaScript, CSS, ASP.NET, C# osv. Det är mycket kodande och mycket pyssel med bakomliggande funktioner till olika saker, men även en hel del design. Front-end, dvs design och UX är mina favoritdelar även om jag just nu varit i en period då jag känt mig ganska omotiverad även till det.

Vad vill du göra efter utbildningen (med utbildningen)?
Jobba inom IT! Just nu är jag inte så sugen på att jobba back-end med databaser och så, men just webbanvändbarhet och tillgänglighet skulle jag gärna jobba med. Men så länge det är jobb med en dator så tror jag att jag är nöjd, haha.

Vad har ni fått göra för uppgifter i de olika kurserna, något du vill visa?
Åh alltså vi har gjort så sjukt mycket uppgifter att jag inte ens kommer ihåg alla själv. Vi läser hela tiden två kurser samtidigt men i 50% takt, så att dem tillsammans blir 100%. Oftast har varje kurs ca 3-4 moment och sen ett slutprojekt. Så varje moment och projekt har resulterat i nån form av applikation. Men exempel på webbplatser som jag gjort är webbshop för nagellack, olika webbplatser som presenterar företag och deras verksamheter samt en bloggportal med möjlighet för andra att skapa konton och logga in. Ingen av mina webbplatser är dock publika, utan dem enda som sett dem är mina klasskompisar och lärarna som bedömt. Om ni vill så kan jag absolut ta och visa några framöver!

Vilken svårighetsgrad ligger utbildningen på? Kan man vara nybörjare likväl som avancerad när man börjar?
Japp, vi är helt blandade i klassen! Allt ifrån människor som jobbar med systemutveckling/har jobbat med det, till människor som jag, som är helt nya och aldrig ens har rört någon form av kod innan, haha. Så alla kan gå den, men sen är det ju såklart en stor fördel för dem som kan sen innan, men som sagt så är inte jag en av dem och jag har ändå snart klarat utbildningen!

Vad tycker du är det värsta/bästa med utbildningen?
Det bästa är att man får så sjukt mycket koll på webben. Jag kan ju inte ens se en dålig webbplats nu utan att typ få rysningar och fundera på hur jag skulle ändra den, haha. När något krånglar, oavsett vad det är så tar jag mig oftast förbi det på webbplatser. Så just att ha fått så bred kunskap är det bästa! Det sämsta skulle jag säga är allt stillasittande, det blir måååånga timmar framför datorn.

Får du studielån trots att du pluggar på distans?
Japp! Jag har dock valt att inte ta studielån utan tar bara studiebidraget.

Gillar

Kommentarer

nellielillskog
nellielillskog,

SÅ intressant att läsa om andra som pluggar!

nouw.com/nellielillskog
happyM
happyM,
Åh vad bra ❤️
nouw.com/happym
Amanda (Swedish Passport),

Åh så kul att läsa! Ensamheten är ju helt klart det värsta med distans, men jag och mina kursare försöker ändå få till lite gemensamma pluggstunder och ha AWs digitalt vilket ändå hjälper en hel del 😊

swedishpassport.com
happyM
happyM,
Åh men vad kul att höra och gud så smart! Kram ❤️
nouw.com/happym
SofiaLissmyr
SofiaLissmyr,

Vad roligt och intressant att få läsa dina svar på din utbildning! Verkar vara en riktigt rolig utbildning faktiskt! Så skönt att kunna plugga distans så man kan lägga upp sina dagar lite efter hur man själv vill. Grymma dig som kämpar på med pluggandet! Massa kramar 😊 <3

nouw.com/sofialissmyr
happyM
happyM,
Åh så kul att höra ❤️ Kram
nouw.com/happym
Jeanettekoplik
Jeanettekoplik,

Så himla kul att läsa om din utbildning, det låter så himla intressant och roligt 😊

nouw.com/jeanettekoplik
happyM
happyM,
Åh vad glad jag blir ❤️
nouw.com/happym
Frida,

Roligt, men jobbigt att studera på distans utan att träffa några klasskamrater

rockabillygirl.se
happyM
happyM,
Åh ja men verkligen ❤️
nouw.com/happym
Ida,

Så himla roligt att få veta mer om din utbildning!! Och ser gärna några sidor som du kodat, så intressant! Kodar ju själv en del men haha omg vad man är okunnig när jag kom till Wordpress från Blogg.se. Blogg.se hade det ju typ nästan "klart" till en men på Wordpress är det ju verkligen från grunden på ett annat sätt :')

idanilssonphoto.se
happyM
happyM,
Åh men vad kul, då ska jag visa det!! Haha omg ja det är så sant!! Kram ❤️
nouw.com/happym
Johannna
Johannna,

Åh vad kul att veta mer om utbildningen <3

nouw.com/johannna
happyM
happyM,
HIhi ❤️
nouw.com/happym
emelieanderssoon
emelieanderssoon,

Åh vad kul att läsa, visste inte så mycket om de 😍❤️

nouw.com/emelieanderssoon
happyM
happyM,
Vad kul att höra 😃 ❤️
nouw.com/happym
Hannativeskog
Hannativeskog,

Ha en underbar fredag ❤️

nouw.com/hannativeskog
happyM
happyM,
Detsamma fina du ❤️
nouw.com/happym
agnesmathilda
agnesmathilda,

Så himla kul att få ta del av detta ❤️ Din utbildning låter ju verkligen så himla intressant! Kram ❤️

nouw.com/agnesmathilda
happyM
happyM,
Åh men blir så glad ❤️ Kram
nouw.com/happym