Skakad

LÄS INTE OM KRIG ÄR NÅGOT DU EJ KLARAR AV ATT LÄSA OM

Hej fina ni. Jag tänkte faktiskt ta och berätta om något jag såg igår som verkligen gjorde att jag hade ont i magen när jag somnade och ont i magen när jag vaknade. Det var nämligen en tjej på Facebook som hade lagt upp att "om man ville se verkligheten" så skulle man gå in på en viss stad i Syrien på Snapchat-kartan. Jag kände först att nej, det vill jag inte för jag förstod vad som skulle visas. Men sen vände jag det till att om jag inte vill se det så borde jag nog, för det är verkligheten och det ska man inte blunda för. Så jag gick in och sökte på staden och mitt hjärta gjorde verkligen ont sekunden jag öppnade det. Alltså det var skadade barn och avlidna människor överallt, personen filmade även när bomber störtade mot staden som personen bor i. Det gav mig en sån otrolig tankeställare. Tänk att här sitter vi och oroar oss över att våra kläder inte är tillräckligt snygga eller så går vi och mår dåligt över andra minimala vardagsproblem, kanske favorityoghurten är slut i affären eller kanske man missade bussen och dagen är förstörd. Medans människor i andra städer har nog med att klara sig att överleva och förlorar hela sina familjer. Det gör så ont att se verkligheten.

Det är ju nyheter om sånt här varje dag som man ser, men på något sätt blev det så otroligt mycket verkligare när det var just på en snap-story. En story där jag kanske lägger upp en bild på att jag tappade ut mina flingor och dagen är förstörd medans skadade barn är deras verklighet. Jag vet att det inte finns mycket som vi som enskilda personer kan göra för att förändra det här och jag vet att massvis med människor jobbar för att få ett slut på det. Men det minsta vi kan göra är väl ändå att börja uppskatta allt lite mer? Kan vi inte, både ni som läser det här och jag själv börja tänka mer på hur bra vi har det och att uppskatta det mer. Både uppskatta vardagen som vi har och sakerna vi har i den, men framförallt uppskatta människorna i vår närhet och relationerna som vi har? Bara börja uppskatta allt och ta tillvara på det. Jag kommer verkligen tänka mer på det här nu och jag hoppas verkligen att några av er också kan göra det. Ibland behöver man bara få bli påmind om hur verkligheten ser ut. Stor kram.

Gillar

Kommentarer

mollysvedin
mollysvedin,
Fy vad hemskt. Försökte också göra det när jag läste inlägget, dock såg jag inte det du skrev. Men kan bara tänka mig hur hemsk syn det måste ha varit❤️
nouw.com/mollysvedin
happyM
happyM,
Ja verkligen, kan inte få bort bilden ur huvudet ❤️ Det var staden Idlib, kram ❤️
nouw.com/happym
Lillystromqvist
Lillystromqvist,
Det här berörde mig enormt, vilken text du skriver. Du träffar mitt hjärta något oerhört, vilken tankeställare! Tack för denna påminnelse, vi har det minsann bra! <3 Önskar så att vi kunde göra mer för denna värld! <3 All kärlek!
nouw.com/lillystromqvist
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229